Лов на кълвач през пролетта


пролетта

Дървесният петел принадлежи към дивата гора, следователно, той не трябва да се класира, както другите дрънкулки, сред водно-блатните птици. В Русия често се нарича този на горския пясъчник, слука, крехтун, бреза, манатарка и червен пясъчник. Гнезда на кълвач в гъсти широколистни или смесени гори с влажна почва, често с гъста мъртва дървесина и подлес от гъсталаци от малини и леска, падур, горски, боровинки, различни папрати и друга нископластова растителност. Уудкок предпочита места в близост до малки водни басейни с блатисти брегове, за да търси храна и леки сухи ръбове и копчета за почивка. Избягват се редки гори и малки фрагментирани горски площи.

За да намерите кълвач, трябва да сте наясно, че основният хранителен елемент на кълва е земните червеи., и съответно почвата, от която се нуждаят с условия. Ето защо в средната част на Русия дървесните петуши доста често избират постоянни места за добитъка си в областта на земеделието и животновъдството.

Въздушни танци на Уудкок - теорията винаги се различава от практиката

Ууккок пролетна тяга

Удвок тяга. По залез слънце, в близост до някое залесено дере с завои, където има изход от типично местообитание на дървесен петел към открита зона с покрита зона за полети (такава гънка на терена или пространство, оградено от гора), има интересен феномен на двойки кълвачи, отлетяли на течение. През пролетта, след края на нощните студове, птиците започват т. Нар. Глад - чифтосване, или нощен брачен полет, по време на който мъжките бавно летят с клюнове надолу по върховете на дърветата и „мрънкат“ - те излъчват мелодични мърморещи звуци, завършващи с „чуруликане“ - висока свирка.

Миграционни пътища (махови пътища) на европейския кълвач през пролетта и есента


през

Картите за проследяване на миграцията на Woodcock, разбира се, са достъпни на съответния уебсайт за наблюдение на Woodcock. Естествено, това се отнася само за най-малката част от дървесния кран, която минава през западната част на Русия, и това е откровено „с нос на гулкин“, тъй като размерът на цяла Русия, както в случая с Eurogoose, е толкова големи, че всички тези AEWA заемат толкова микроскопично значение, че тези викове на псевдозащитници на природата не са нищо друго освен отработване на еврогранти.

Затова, разбира се, можете да погледнете картите, но разбира се, няма да има смисъл от това за вас, както и вреда за птиците. И така, за общо осъзнаване на участието в нови заблуди и тяхната принадлежност към технологиите, както и премахването на неграмотността. Но като цяло урокът е доста безсмислен.

Единственото нещо, от което става много ясно е, че цялата епопея с евро птицата, която се превръща в истерия на Зелените, е раздута по поръчка европлатена антируска акция. Eurogoose, като Eurocock за Русия, е микроскопична капка в морето, докато Европа нагло гребе ресурс, който иска да ограничи до нас.


Помощ от Министерството на природните ресурси на Русия за предоставената от Европа антируска зелена истерика:

В Европа се улавят почти 10 пъти повече гъски, отколкото в Русия (700 хиляди, в Русия - само 80 хиляди).
В Русия се събират 4 милиона патици (от които над 3 милиона през есента), в Европа - 17 милиона патици.
В Русия се добиват 200 хиляди кранчета (от които 150 хиляди през пролетта), в Европа - 4 милиона.
Повечето прелетни птици, уловени в Европа, са птици от Русия.

Ловът на прелетни и зимуващи птици (т.е. в местата на концентрация) продължава в европейските страни до 6 месеца годишно (Франция, Малта), 5,5 месеца. във Великобритания и Холандия, 5 месеца в Дания и Испания, 4,5 месеца. в Германия. В Русия пролетният лов трае само 10 дни, с редица допълнителни ограничения.

Следователно, ядещите безвъзмездни средства и либералистите, включително OOPR и други съседни ядящи еврогранти, които се стремят да паразитират върху Русия в полза на Европа - трябва да млъкнете и да спрете да лъжете надясно и наляво, трябва да спрете да виете с блажени гласове във всички социални мрежи, разпространявайки умишлено невярна информация, трябва да насочвате дейността си и парите в евро не към правене на плакати и потребителски публикации в социалните мрежи, а до опазването на природата в Луза, където те не са никой и никога не са виждани.

Няма нужда дебелите бабушки да поливат Русия с лайна и в същото време да се крият зад детски рисунки и три къщички за птици, направени пред обществеността и поставени в московски парк, където милиард от тях струват упорити пари, организирани от същите демонстранти. Това не е защита на птиците - това е проституция.

В същото време, според всички данни на официалната статистика, броят на този вид не само не намалява, но и се увеличава навсякъде.

Размери на уловените walcoops

Следващата и важна характеристика на ловните дървесни клани е размерът на уловения дивеч. Мнозина вярват, че там няма нищо, а самият лов е самодоволство, тъй като не заради плячка, а заради печалба, особено след като в редица региони броят на уловените птици е ограничен. Например MOIR позволява да се ловуват само 2 вечерни дървесни петуши на ловец. А с няколко пясъчници и един зъб няма нищо повече от рамка за дъвчене. Woodcock дървен петел не от думата готвач на английски, но в произношението те много приличат на кухненската версия на играта, следователно, в готвенето, праведни или не, особено на английски, те заемат важно място. Въпреки че, каквото и да изпържите там, всичко може да бъде приготвено вкусно, особено там, където трябва да гризите костите.

Във връзка с това обикновено възниква въпросът какво е трофейен кълвач и като цяло има ли такава концепция. Практическият аспект на отговора на този въпрос също е важен - има ли изобщо нещо за ядене и съответно ловът на дървесина ли е нещо различно от забавление?. В края на краищата, ако няма спор относно яденето, тогава целият лов на дървесен петел се превръща в просто забавление и отчасти просто обучение.


пролетта

Тегло на заловените кранчета

Кълвачите са малки птици, но те представляват голям интерес за лов в Европа. Традиционно това е един от малкото видове дивечови птици, за които се извършва лов на трофеи. Както професионалните наблюдатели на птици, така и обикновените ловци претеглят уловените или уловените птици с удоволствие, с надеждата, че теглото на птицата ще надхвърли стандартното. За специалистите трофейният кълвач е толкова ценен, колкото трофейния глиган или лос. Остава да разберем какво определя теглото на кранчетата.

Логично е ясно, че една и съща птица в различни периоди от живота ще има различно тегло. Сезоните, миграцията, брачният сезон, инкубацията и храненето на пилетата, зимуването драстично влияят върху масата на птиците. По-скоро тлъстината им. Растежът на възрастна птица не се променя много, както и мускулната маса. Но количеството на натрупаните мазнини варира в широки граници. Доказано е, че при липса на хранене, теглото на дървесните петли може да бъде намалено с 40 процента! Теглото на птиците може да варира значително седмично. Следователно търсенето на трофейни валдхокове е толкова вълнуващо. Днес дори в една зона за лов можете да уловите птици със стандартно тегло и след няколко седмици те ще пораснат прилични мазнини. Или обратното, през целия сезон, поради различни причини, те няма да зарадват с тегло и размер на трофея.

Самата крякачка близо се обажда на партньора си по този начин

Тегло и миграция

Най-големите промени в теглото се наблюдават през периодите на миграция. Woodcocks (горски дръвници) активно напълняват в два случая: за полети до места за размножаване или до места за зимуване. Мястото за зимуване е от решаващо значение. Богатство от статистически материали е натрупано в Западна Европа и някои региони на Русия. Средното тегло на дървесни петли в началото на зимата е между 300 и 320 грама. Но индикаторите явно варират в зависимост от температурните условия. Колкото по-на юг птиците зимуват, толкова по-малко подкожни мазнини са необходими, защото там е по-топло. Например, според резултатите от есенния улов (извършван редовно), в Централна Русия средният кран тежи около 350 грама.

Това между другото е завидна фигура за цяла Европа. Но жителите на най-топлия регион - околностите на Сочи - тежат средно 320,4 грама.

Нека сравним резултатите на континента. Най-щателната статистика е във Франция. В северната част на страната средното тегло на 160 уловени горски пясъчници = 330,7 грама. На юг: 346 птици = 311 грама. В Алпите: 1108 птици = 333,1 грама. Може да се проследи модел, както в Русия. Най-студеният регион са планините Алпи, където през зимата се добиват най-големите трофеи във Франция. Въпреки че Англия и Ирландия не са страни със суров климат, през лятото има много дъждовни, хладни дни. За зимуване в Англия средният кран печели 329 грама, а в Ирландия - 316 грама (островът е по-близо до топлия Гълфстрийм).

Най-малките представители живеят на бреговете на Средиземно море и Атлантическия океан. Например в Мароко (Северна Африка) за 25 години са били официално добити 2 576 дървесни петуши. Средното тегло е само 302,1 грама. Там има много малко трофейни екземпляри. По този начин масата и линейните размери на дървесните петуши в целия европейски континент се увеличават от относително топли южни и западни региони до по-студени северни и източни територии.

Тегло на дървесен кран по време на зимуване

Ако условията са благоприятни за зимуване, мазнините се натрупват още по-бързо. Трофеи за 400 г е напълно възможно да се получат. Това важи особено за западноевропейските страни. Рекордьорът сред трофейни дървесни петуши тежи 540 г, уловени във френските Алпи през 1983 г. Други 6 екземпляра надвишават границата от 500 грама. Между другото, всички те са добивани в Италия.

Ако условията на живот са критични, птиците могат да загубят до 200 грама.

Дори такъв опитен ловец не може да хване орех като този с голи ръце

Брачният сезон на уококите

Преди пролетната миграция (в типична година) горските дръвници тежат 350-400 г. Полетът не оказва значително влияние върху размера и теглото. Те пристигат на мястото много нахранени. По-нататък обаче има бърза загуба на телесно тегло. По време на брачния сезон се отделят много запаси за намиране на партньор. След това инкубация и хранене на пилета. До края на сезона теглото на джунглите рядко надвишава 300 г. Някои мъже отслабват до 250 g.

Ако задачата е да се извлече трофейен образец, е необходимо да се вземат предвид физиологичните характеристики на дървесните петуши, местата им за гнездене и зимуване, миграционните пътища.

По-рано по темата Лов на кълвач: